Benzinnel rángat a gázos autóm

2013.06.06. 11:32

Kedves LPG Doki!

Egy 2002-es G Astrám van. 1,6-os benzines, 16 szelepes. Első tulaj vagyok, szépen karbantartva, úgy ahogy kell. Most, hogy átlépte a 200 000 km-ert és naponta megyek vele 130 km-t, úgy döntöttem, hogy átalakíttatom gáz-benzin üzeműre.

Tavaly kapott egy pótkerék helyére szerelhető Landi Renzo rendszert szelepkenéssel. Mert megérdemli ;-) Megvolt az első gázszűrő csere is 20 000 km után. Szóval a kérdésem az lenne, hogy amikor benzinnel indul, nem megy igazán, amikor nyomom a gázt, megtorpan, nem gyorsul, aztán hírtelen megindul. Tehát amikor 0-ről indulok vele nyomom a gázt, alig megy, aztán hirtelen megindul + rángat, ha nem nyomom a gázt. Ezt melegen is csinálja.

Ezért tegnap mentem vele egy gyorsabbat, magas fordulatszámon, 4-dikben 5 helyet, egy kicsit meghajtottam. Most ez elmúlt. Normális ez ? Kell néha menni benzinnel is, mit javasol? Lehet, hogy benzinszűrőt kellene cserélni ?

Válaszát előre is köszönöm!

László

Kedves László!

Megítélésem szerint nem pontos a gázrendszer programozása, ezért a gyári motorvezérlő hozzátanult a kialakult körülményekhez. Ilyenkor gázzal rendben működik, de benzinnel nem, mivel az eltanult korrekciós értékek eltolják a befecskendezési értékeket az ideálistól. Lehet még injektor probléma is, de nem ezt érzem a legvalószínűbbnek ebben az esetben. A benzinszűrő koszolódása esetén épp nagy fordulaton fogyna el, ahol nő a benzinigény.

A gázrendszer és az autó alapos átvizsgálása, a gázrendszer szükség szerinti újra programozása a javaslatom.

Üdvözlettel:

LPG Doktor

www.lpgdoktor.hu