Használt gázos autót vehetek-e?

2013.06.13. 10:27

Tisztelt LPG-Doktor!

A kérdésem az, hogy érdemes e eleve LPG-vel szerelt autót venni? Mire kell különösen figyelni egy ilyen autó vásárlásakor amire egy benzinesnél nem? Ilyen esetben van e valami plusz jogi macera? Ha az autó külföldről kerül behozatalra akkor újra be kell szerezni az LPG-hez az engedélyeket? vagy, hogy megy ez?

Üdv Misi

Üdvözlet!!

Érdemes lehet, ha jó az ár és jó az autó, de gondoljon bele: nem véletlenül alakíthatták át gázosra. Szinte biztos, hogy a gázrendszer beépítése óta sokat futott az autó, különben nem érte volna meg az átépítés. Ezért legyen a szokásosnál is óvatosabb, alaposan nézze vagy nézesse át az autó műszaki állapotát.

Ha van rá lehetősége, ellenőriztesse a gázbeállításokat egy szakszervizben. Ott kiderülhet a gázrendszer állapota is. Jogi macera nincs. Ha az autó külföldi, gázbiztonsági szemlére kell vinni, kellenek a beszerelés okmányai, tartály, papír stb.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.