Ingadozik az alapjárat

2014.01.07. 10:46

Tisztelt LPG-doktor.

A benzin-gáz üzemű 2000-es Astrámban azt vettem észre, hogy az alapjárat ingadozik. Viszont ez változó, mert van amikor tökéletesen ketyeg benne a motor. Ezt mi okozhatja? Valószínüleg egy gyertyacsere segítene?

Mivel mostanában vettem használtan a kocsit, ha jól tudom nem automata az átkapcsoló. (Vagy ezt honnan tudom megállapítani? Ahogy beindítom pár másodperccel később hallom néha a szisszenést is) Szóval ha nem autómata, akkor mindenképp ajánlott hideg indításoknál a benzines indítás?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlöm!

A bőség zavarában megpróbálom sorban megválaszolni a kérdéseit :-)

1., Az alapjárat ingadozását sok minden okozhatja. Döglődő gázinjektorok épp úgy, mint egy esetleg helytelen beszerelés. Tudni kéne, hogy benzinnel is fennáll-e a hiba. Sok autónál az alapjárati motor elkoszolódása, esetleg meghibásodása a ludas

2., Az utastérben kell hogy legyen egy kapcsoló, amely magába foglalja az üzemanyag szintjelzőt is. Ezen a kis egységen látja az aktuális üzemállapotot. Ha régi keverőfejes rendszer került az autóba, akkor is automata az átállás. Nagyon régi őskövület lenne, ha ez nem így működne.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu