Okozhatja-e a hűtővíz eltűnését a gázszett?

2014.03.04. 16:14

Tisztelt LPG-doktor,

2008-as évjáratú, 1.5-ös Suzuki SX-4-ünkből folyamatosan fogy a hűtővíz. (Hetente kell újratölteni.) A motor és a hűtőrendszer átvizsgálása után sem derült fény a jelenség okára. (az autó alatt nincs látható nyoma folyásnak) Kérdésem az lenne hogy okozhat e a gázszett meghibásodása hasonló hibajelenséget? A szervizben azt mondták hogy nem hengerfejes.

Ábrahám Máté

Kedves Máté!

A gázrendszer tekintetében is egyedül folyásra lehetne gondolni, mivel a reduktor be van kötve a vízkörbe. Ha biztosan nem szivárog sehol, akkor vagy hengerfejes mégis, vagy ki kéne cserélni a hűtősapkát.

Van néhány típus, ahol lehetetlen helyeken lévő vízcsőcsatlakozók tudnak úgy vizet elengedni, hogy klasszikusan tócsa nem áll az autó alatt, de menet közben izzadnak annyira, hogy fogyjon a víz, ami ilyenkor el is párolog azonnal. Ilyenkor némi vízkő maradék látható a hiba helyén.

Csoda nincs, a víznek valahol el kell tűnnie.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.