2014.04.11. 11:31

Van egy 2006-os évjáratú Peugeot 307-m.

2010 lett Zavoli gázrendszerrel szerelve. Az autó nem tartja az alpjárati fordulatot gázzal. Ha egy fogyasztó bekapcsolok pl lámpa klima stb belengeti a fordulatott majd lefulad. A gázszerelő azt mondta rosszak az injektorok (lassúak) csere szükséges. Ez kb 1 éve történt, nem cseréltem anyagi okok miatt. Érdekelne az ön véleménye is és az is hogy önök mivel helyetesítenék? További érdekesség hogy rossz lett az autón mind a két lambda szonda, ez cserélve lett és az egyik gyertya ki volt lazulva. Gyertya cserék megtörténtek Bosch gázgyertyára (Iridium) de az autó gázzal sokkal rosszab lett. Ez 2 hete történt Jelenleg ha átkapcsolok gázra erőtlen gázadáskor rángat és nem utolsó sorban 3 henger süritési hibát generál. Ez mitől van az új de már jó lamda szondáktól? Esetleg a más tipusú gyertyától? Megjegyzem a régi gyertyával és még a régi de akkor még jó lamda szondákkal nem volt erőtlen az autó és nem rángatott gázadáskor. A gyertycsere megtett km miatt vált esedékessé a lamda meg egyértelműen pár hete romlot csak el. Az autóba 80 000 km van amiből 40 000 ment gázzal.

Előre is köszönöm a válaszát

Üdvözlöm!

A Zavoli alapvetően csak a saját injektorjait támogatja, ezért a csere csak házon belül lehetséges, legalább is minden kétséget kizáró biztonsággal. A gyertya választás nem volt szerencsés. Sima egy pólusú, a gyári értékeknek megfelelő gyertyát rakjon az autóba, lehetőleg 0,7-0,8 mm közötti hézaggal. A szondák és az erőtlenség, illetve a sűrítési hiba kérdését tekintve nem tudok állást foglalni, látni kellene az autót, diagnosztizálni a hibát.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.