Gázzal rángat a BMW

2014.05.14. 14:51

Tisztelt Doktor Úr!

Tavaly nyáron hoztam be egy modellfrissítés előtti E46 320i BMW-t JTG Icom gázrendszerrel szerelve. Nagyon meg voltam elégedve a kocsi fogyasztásával, menettulajdonságaival gáz üzemmódban is, de elkezdett szaggatni, illetve kuplung kinyomásakor vagy üresbe tétel után ingadozott az alapjárat, vagy egyszerűen leállt. Ezt hideg, és üzemmeleg motornál is ugyanúgy csinálta.

Gondoltam rendbeteszem a gyujtással kapcsolatos dolgokat hátha megoldódik, plusz úgyis esedékes volt már neki. Kapott új gyertyákat, illetve gyujtótrafókat. A gyertya márkához való LPG-s Denso, a trafó pedig Bremi. Sajnos a hiba továbbra is fennáll. Kérdésem, hogy mi okozhatja, illetve van-e valami megoldás rá.

Válaszát előre is köszönöm: N. Gábor

Kedves Gábor!

Kizárólag példákat tudok említeni, mivel az autó megtekintésének hiányában csak találgatni lehet. Rángatást gyújtás hiba okoz a legtöbbször. Ha ez kizárható, az injektorok, valamelyik jeladó lehet a ludas. Szélsőséges esetben maga a gázvezérlő is tud ilyet produkálni. Ha a motor ezt alacsony fordulaton produkálja csak, akkor a fentiek között lesz az ok. Ha nem forog el és úgy rángat be, lehet, hogy egyszerűen el van dugulva a gázszűrő, cserélni kell.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu