Lecserélném a dízelem, de mire?

2014.06.10. 11:39

Kedves LPG-doktor!

Egyenlőre két típust néztem ki, ami biztos cél, hogy legalább hozza azt a nyomatékot, mint a jelenlegi dízelem és jól gázosítható.

Egyik az Octavia 1.8 TFSI/TSI, ez azért nehéz döntés, mert kettős-tömegűvel és turbóval szerelt motor.

A másik már vadabb elképzelés. Superb 3.6 VR6, itt a DSG váltó kavarhat be. Kérdésem, hogy az említett motorok mennyire alakíthatóak át? Milyenek a tapasztalatok?

- VR6 esetében lehet, hogy nincs is, mivel több nemzetközi oldalon se találtam gázos verziót belőle.

- Milyen a megbízhatóság? Kihúzzam-e a listáról valamelyiket? Illetve ha gázosítva vásárolom (külföldről), akkor milyen gázszetteket részesítsek előnyben?

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves László!

Közvetlen befecskendezéses autót még ne vegyen gázosítási céllal. Van rá működő megoldás, de sok hátránya van, és a hosszú távú tapasztalatok nem állnak rendelkezésre velük. Az LPG Doktor által képviselt Agis cég épp most fog kibocsájtani egy forradalmian új rendszert ezekhez a motorokhoz, de amíg még mi is csak hallomásból tudjuk saját tapasztalat híján, nem tudjuk konkrétan ajánlani. Külföldről ne hozzon gázos autót, mert vagy lefutotta már a magáét, vagy itthon kevésbé ismert rendszerekkel lesznek szerelve, melyek szervizelése költséges és nehézkes feladat egyaránt.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu