2014.06.16. 15:51

Tisztelt LPG doktor!

2001-es Deawo Nubira 1,6 SX-et alakíttattam át LPG-s-re, adaptív elektronikát tettek bele.

A kezdeti nehézségek után beállt a rendszer, teljesítményvesztést nem érzékelek, fogyasztás kb. annyi mint a benzinnel (9-10 liter)minden szuper de egy probléma a kezdetektől fennáll. Amint át vált gázra éktelenül elkezd rángatni és bár ez a hőmérséklet emelkedésével csökken, de valamilyen szinten a teljes hőmérséklet tartományban megmarad. Gyorsításnál csak annyi érezhető hogy késve reagál a gázadásra, de folyamatos sebességnél rángat.

Mi lehet a gond?

Kedves András!

A rángatás oka nagyon, de tényleg nagyon sok minden lehet!  

Az autoadaptív rendszerekkel kapcsolatban azonban Ön is enyhén félre lett vezetve. Ez egy olyan trükk, amellyel a gyártók a kisebb beszerelőműhelyeket akarták meggyőzni arról, hogy az Ő termékét válasszák. Ha a műhelynek elvileg nem kell hosszasan bajlódnia a beállítással, pénzt takaríthat meg, így a gyártók egy része elkezdte ezzel magához csalogatni az ügyfelek azon részét, amelyek nem tudnak vagy nem akarnak tisztességesen gázrendszert hangolni. Nem tud egy rendszer automatikusan tökéletesen behangolódni soha, ennek rengeteg szakmai okára most nem térnék ki. Az általunk forgalmazott Agis rendszer is tudja ezt az opciót, ennek ellenére egyáltalán nem használjuk, nem véletlenül. A beállítások és a kézi programozás fontosságáról itt olvashat bővebben: http://lpgdoktor.hu/index.php/a-gazrendszerek-hangolasa.html Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.