Nehezen indul az A4-es

2014.08.18. 10:55

Tisztelt Doki.

Az autóm Audi A4 1.6 benzin, alz motorkód. Benzin-gáz üzemű, Zavoli hengerenkénti rendszerrel szerelve. Az utóbbi időben hidegen csak nagyon sokáig használva az önindítót indul be. Ezt benzinen, és a vészindítót használva gázzal való indításkor is csinálja. Ha egyszer beindul,és egyből leállítom, akkor egyből beindul.Melegen az önindító első fordulatára beindul benzinen gázon. A computerét kiolvasták,hibát nem jelez, motorcontrol lámpa nem világít.

A kartelgázcsöveket és szívócsöveket ellenőrizték, valamint a motorhőmérséklet jeladót cserélték. Ezek nem hoztak változást.Most tanácstalanul állunk a probléma előtt.Azt szeretném kérdezni öntől,hogy találkozott-e már hasonló problémával,vagy tudna-e tanácsot adni,hogy mit kellene még megnézni az autón,hogy jól működjön. Ha vészüzembe kapcsol a computer,azaz motorkontrol lámpa világít,tökéletesen indul az autó.

Előre is köszönöm a segítségét. Tisztelettel Laci.

Kedves Laci!

Tartok tőle, hogy a gázzal és a benzinnel történő nehézkes indítás nem függ össze! Inkább maga a hidegindítás a gond, ami az előző válaszunkban is leírtak szerint helytelen gázvezérlő beállítás miatt alakult ki. A benzines vezérlő alkalmazkodik a megváltozott viszonyokhoz, és hidegindításkor vagy keveset, vagy éppen túl sokat akar adni benzinből. Ekkor raplizik hidegen rendesen. Meg kell próbálni levenni az akku sarut egy éjszakára. ha ezután jól indul, biztosan ez a baj. Ezután már csak be kell állítani a gázvezérlőt pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu