Kéthengerezik a Fabia

2014.10.01. 11:58

Tisztelt Doki!

Van egy Skoda Fabia 1.2 HTP-m, benzin-gázas 2006-ból ( mot.: BME )

Tünetek:

Hidegen kb. a negyedik indításra indul el mint egy kisdutra. Szó szerint. Sőt még néha be is durrant a szívó torokba. Mikor elindul érezni hogy ez csak kettő vagy kettő megy egy fél henger megy ( enyhe ülőlap rázás érzhető ). Üzem melegen is nehezen akar felpörögni üresbe. Az elindulás csak nagy odafigyeléssel lehetséges ( nagyobb gázadás-csúúúúsztatott kuplung ), hogy le ne álljon a motor vagy a másik tünetet produkálja az autó! Második tünet. Fordulattól függetlenül érezni hogy bele-bele kapdos és egszer csak, elkezd villogni a motor kontroll lámpa. Gyors félre állás és érezni hogy kettő darab henger megy + ilyenkor lepadlózom és nem engedi 2000-nél feljebb. Motor leállítás ,majd indítás és mehetünk tovább kettő és 3/4 hengerrel. Mert érezni, hogy nem az igazi. Kiolvasva volt.Itt a szokásos égéskimaradás 1. henger, szegény keverék. Trafó cserélve,benzin szűrő cserélve, gyertyák őzbarnák. Gázon az autó hibátlan. Röviden ennyi! Javaslat? Befecskendező ( 1-es henger ), ac pumpa, vezérlő egység elbutulása a sok gáz használat miatt ( HA VAN ILYEN )? Nem tudom mihez nyúljak, mert semmi sem olcsó sajna. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Kovács Attila

Kedves Attila!

A felsoroltak bármelyike lehet igaz. Mindenképpen diagnosztizálni kell az autót. Akár valamelyik henger szelepzárási késedelméből is adódhat a hiba, ami lekokszosodott szelepszárak következménye szokott lenni.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.