Elgázosítanám az Astrát

2014.10.03. 13:22

Tisztelt LPG-doki!

Autóvásárlás előtt állok. A kiszemelt példányok használt Opel Astra J kombi benzinesek. Gyári gázos nekem nagyon drága ezért gondolkodom az átalakíttatáson. Most is gázüzemű az autóm de már kicsi. Egyébként rendkívül meg vagyok elégedve a gázos üzemmel:-) Mi a véleménye kérem, mind a 4 benzines motor alkalmas hosszútávon a gázzal történő autózásra vagy a turbósat inkább hanyagoljam és maradjak a szívónál?

Köszönettel: Zoltán.

Kedves Zoltán!

Általánosságban elmondható, hogy nem szívó-turbó kérdéskörben kell keresni a megoldást. A közvetlen befecskendezéses motorok átalakítása pillanatnyilag még nehézkes, a jelenleg ismert rendszerekkel folyamatos 10-15% közötti benzin hozzá adást is igényelnek, ami rontja a megtérülést.

Ennek megfelelően a hagyományos szívócső befecskendezéses motorokat ajánljuk átalakításra inkább,függetlenül attól, hogy feltöltött vagy atmoszférikus motorról beszélünk. A direkt befecskendezéses motorokra is megszületőben van a megoldásunk, október 15-én lesz a premierje az anyacégünkként ismert Agis gyár erre a célra fejlesztett termékének, ami forradalmasítani fogja a közvetlen befecskendezéses motorok LPG átalakítását!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu