Alacsony a feszültség, csipog a visszajelző

2015.01.30. 10:55

Üdv!

Az én nyűgöm:

Renault Scenic 2.0 16V (F4R) - kb. öt éve lett belerakva Stag rendszer, minden gond nélkül működik. Volt egy időszak, mikor pl. fékezésnél visszaváltott benzinre, de egy akkucsere megoldotta akkor a problémát: alacsony feszültség hibakóddal volt tele a tároló.

Viszont 1-2 hónapja azt csinálja, hogy reggeli indításnál (mikor benzinnel indul) csipog a gáz visszajelzője, mint amikor elfogy az LPG a tartályból. Aztán rendben átkapcsol meleg motornál, mint mindig. Néha leállítás után is szokott csipogni.

Szűrőcserénél kérdeztem a szerelőt, hogy ezt most miért, de a hibakódtárolóban ismét alacsony feszültség hibák voltak. Nem tudom, hogy ez okozhatja-e ezt a kicsit zavaró és felesleges csipogást (akkucsere előtt nem csinált ilyet, cask nem működött rendesen). Autóvilamosságis felkeresését javasolta a szerelő, hogy ott lehet a hiba. Udvarban tarjuk az autót éjjelre így a riasztó nincs bekapcsolva, az nem szívhatja le, illetve szépen indul reggelente is, tekeri rendesen az önindítót. Ezt a csipogást okozhatja valóban az alacsony feszültség, még ha minden más fogyasztó rendben is működik? Az igaz, hogy az akksi talán kétszer le lett merítve (világítás) - ez ennyire megviselhette?

Üdvözlettel: László

Kedves László!

Okozhatja a hibát az alacsony feszültség is. Mindenképpen kellene végezni egy akku tesztet. Ha más hibát nem ír be a hibatárolóba, az még nem jelenti azt, hogy valóban hibátlan a rendszer! MAP szenzor hiba épp úgy okozhat ilyet, mint a gázvezérlő meghibásodása.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu