Mennyi időnként kell felujítani a reduktort?

2015.02.17. 16:30

Kedves Doki!

Miből veszem észre, hogy a reduktorom felújitásra szorul? Kb. 70 ezer km gáz használatkor elkezdett jobban rezonálni valami a motortérben. A szaki kicserélte a szűrőket és megszűnt a probléma. Most vagyok 86 ezer km-nél.

Köszönöm megtisztelő válaszát!

Zsombor

Kedves Zsombor!

A szűrők cseréje 20 ezer km után javasolt. Ennek elmulasztása is vezethet reduktor károsodáshoz. A reduktor hibáját a gáznyomás instabilitásából lehet észrevenni. Ez enyhébb esetben tünetmentes, ilyenkor még csak műszeres vizsgálattal megállapítható. Ha komolyodik a helyzet, akkor már van tünet is. Ilyenkor terhelésre visszakapcsoilhat a rendszer benzin üzemre, vagy rángatás is jelentkezhet.

A rendszeres szűrőcsere fontossága nem csak a fizikai műveletben rejlik. Ilyenkor a szerviz leellenőrzi a rendszer paramétereket, vagyis egy hasonló hibát még időben észre lehet venni, megelőzve ezzel a nagyobb kiadásokat és kellemetlenségeket.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.