Alapjáraton leáll a motor

2015.03.05. 15:42 Módosítva: 2015.03.05. 15:43

Tisztelt LPG Doktor!

1997-es kiadású Seat Toledo 1,6i. szgk. Lovato gázrendszerrel, 2006-ban került beszerelésre, tökéletesen működött szinte 99 %-ban. Olykor tapasztaltam, hogy üzem-meleg motornál, ha lelassítok, városban kanyarodás miatt, útkereszteződésben pl. (sebesség 5-10 km/h) . Kuplung benyomása után a motor leáll, mintha nem kapna gáz üzemanyagot.

Néhány éve tanácsolták, hogy olykor töltsek a benzintankba fúvóka tisztító folyadékot, járjak egy kicsit benzin üzemmódban is, ezt szoktam. A napokban ez a "motor leállási" jelenség, szinte mindig előfordul, úgymond városi közlekedés, szinte lehetetlen gáz üzemmódban . Előre is köszönöm válaszukat.

Üdv. Pista

Üdvözlöm!

Rendszeresen előforduló hibajelenség, melynek több oka is lehet. A valós ok kiderítése diagnosztikai feladat. A teljesség igénye nélkül néhány lehetséges hiba: gázinjektor hiba, nem megfelelő hosszúságú gázcsövek használata a gázinjektorok után, helytelen korrekció és gázrendszer programozás, az előzőekkel összefüggésben nem megfelelő injektor fúvóka méretezés, fojtószelep koszolódás, lerakódás a szívószelepek szárain.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu