2015.03.10. 10:21

Tisztelt LPG-doktor!

A problémám a következő:

hideg motor, indítom a járgányt, a mutatók felkúsznak a helyükre. A gáz-jelző kis kocka villog ügyesen, hisz melegednie kell, főleg ebben az itélet időben. Majd egy kis járatás után indokolatlanul elkezd ugrálni az alapjárat kb 600-1000-es fordulat közt.

Mikor elindulok, néha váltásnál is érzem, hogy ránt egyet-egyet az autó. Olvasgattam itt-ott hasonló eseteket,van aki az alapjárati motort hibáztatja, láttam itt is hogy a gáz miatt van ez. A kocsiban mondjuk az akkumulátor 8 éves, rákötve egy erősítő-mélyláda páros, bár ez nem hiszem, hogy befolyásolja ezt a folyamatot.

Előre is köszönöm a segitő választ László

Kedves László!

Ha jól értem, benzin üzemben jelentkezik a hiba. Ebben az esetben a fojtószelep is lehet hibás, de lehet a klasszikus eltanulási hiba is, melyet a helytelen gázprogramozás okoz. Gyújtás hiba is állhat az eset hátterében ( igen, van olyan, hogy a trafó hidegen képtelen leadni az amúgy is magasabb gyújtó energiát ).

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.