2015.05.15. 16:58

Üdvözlet!

Az autó computere 90-es normál tempónál 5-5,5 literes fogyasztást mutat, benzinnel ez 5,8-6 liter. Tudom, hogy nem pontos a mérés a két üzemanyagnál, mert mégiscsak benzinre van állítva, de 470 km-t tudtam menni 38 liter gázzal, ez 8,1-es fogyasztás. Kicsit messze van az 5,5-től.

Ekkora lenne a különbség a tényleges és a mutatott adatok között? Viszont volt olyan időszak hűvösebb időben, mikor 6,5 liternél megálltam. Skoda Fabia Kombi 1.2-es 69 LE, 2010-es gyári gázos.

Köszönöm szépen! Balázs

Kedves Balázs!

Nem világos, hogy a kijelzett érték benzinnel ennyi, vagy gázzal. A kijelzett értéket figyelembe venni csak akkor lehetne, ha a gáz beállítása kínosan pontos, vagyis a mindenkori gázüzem teljesen megegyezik a benzines paraméterekkel. Ekkor elő tud fordulni, hogy a kijelzett érték felfogható a virtuális benzin fogyasztásként, de ez nagyon ritka eset.

Mérje meg betankolás alapján a benzin fogyasztást, majd a gázfogyasztást azonos körülmények között. 1,15-ös szorzó várható el, ez alatt vagy felett sokkal nem szabad lennie a gáz többletnek a benzinhez képest.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu