Milyen időközönként kell átvizsgáltatni a rendszert?

2015.06.04. 10:09

Kedves LPG Doktor!

Van egy 2010-es Mitsubishi Lancer 1,6 117 Le autóm ( 35 000 km ) és szeretném az LPG-t beszereltetni (Zavoli). Az volna a kérdésem, hogy ebbe ajánlja-e és ha igen, milyen időközönként kell esetleg átvizsgáltatni a rendszert és a a motort? Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlöm!

A kérdése hetente merül fel itt a TC hasábjain. A válasz most is ugyanaz: az ajánlott rendszer alapvetően nem függ a gépkocsi típusától. Amennyiben a kiszemelt jármű nem rendelkezik OBD2 kapcsolattal, célszerűbb olyan rendszert választani, amelyik képes grafikus segédlettel hozzájárulni a programozási művelethez. Az erre képtelen rendszerek ( Zavoli, Landi, Lovato, Romano és társai , vagyis az AEB vezérlők ) inkább a 2000-es évjárat utáni, OBD2 csatlakozóval ellátott autókhoz ajánlhatóak jó szívvel, mivel ezekben adott a feltétele az élő adatok megtekintésének programozás közben.

A rendszert vizsgálni a 20 000 km-enként esedékes szűrőcsere alkalmával célszerű. Beszerelés előtt érdemes diagnosztizálni a motor állapotát, ezzel rengeteg kellemetlenséget lehet megelőzni. Mi erre a célra ezt a megoldást javasoljuk.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu