LPG vételi tanácsok

2015.07.06. 15:31

Tisztelt LPG doktor!

Vásárlás előtt állok, a keret kb 1 millió körül mozog. A kritériumok, hogy valami terepet bíró vonóhorgos 2500 ccm alatti legyen és gázos. Perpill CR-V, Tribute, Santa-fe típusok vannak látókörben.

Két kérdésem lenne:

1, Van-e esetleg ezekkel tapasztalata hogy hogy bírjak a gázüzemet, esetleg más típus javaslat?

2, Vegyek inkább benzinest és alakíttassam át, vagy vegyek már átalakítottat, és ha igen akkor ilyenkor mire figyeljek oda leginkább? Mindenképp kérjek LPG szerelős átvizsgálást vétel előtt?

Köszönöm!

Üdvözlöm!

1., Gázüzem szempontjából nem kategorizálnék. A gáz jó a motornak, minden más tévhit. Az LPG használatáról mégis kialakult rossz vélemények valódi okairól itt olvashat bővebben. Mint autó, a felsoroltak közül én a Hondát vinném haza, a többi utána következik, de azok se rosszak egyáltalán!

2., Vehet már átalakított autót, de ebben az esetben több kényes kérdés is felmerül:

a., ha rosszul volt beállítva, milyen nem látható károkat okozott a helytelen beállítás?

b., mennyit futott már az adott gázszett az autóban? Garancián túl tud fájni néhány típus javítása, már pedig ezeknek is élettartamuk van.

c., milyen rendszer van az adott autóban? Van 2-3 típus, amitől óvnám mindenképpen. A fentiek miatt én az utólagos átalakítás mellett vagyok, ha csak nem 1000 %-ig biztos előélettel rendelkező, biztosan jól beállított és jó minőségű alkatrészeket használó rendszerről van szó egy már átalakított autó esetében.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu