Ugyanúgy ment szét az LPG rendszer

2015.08.17. 11:36

Tisztelt LPG-doktor!

6 éve járok az elgázosított, Zavoli rendszeres Astra G kombimmal. A kezdeti problémák után:(gyári hibás gáz adagoló, elektromos vezeték törések a motor rezgése miatt) egész jól kialakult meg vagyok vele elégedve. Egy fél éve el kezdett rángatni, durrogni, indítás után benzin üzemben,. Erőtlenül húzott, megtorpant, amint átváltott gázra a hiba megszűnt. nem kevés ideget megkajolva, de diadalittasan megtaláltam a hiba okát: Az üzemanyag tartályon belül egy 30cm-es gumi üzemanyag cső lyukadt ki ami összeköti az üzemanyag szivattyút a felső zárókupak gyorscsatlakozójával. A hibára addig nem derült fény amíg járó motornál le nem vettem a fedelet a hátső ülésnél a tank szerelőnyíllásáról és pofán nem küldött benzinnel a kis rohadék. Csak azért írtam le ilyen részletesen, hátha valakinek segítek! a cső cseréje igaz nem gyárira, ami 5eFt, viszont ugyan olyan anyagminőségű és paraméterű csőre 420Ft-be került és kb 5 perc alatt kicseréltem. A verda indult, húzott mint állat, megszűntek a problémák. A napokban ismét elkezdte, a cső ismét kilyukadt. Nem ér hozzá semmihez, nem mechanikai sérülés okozza. Az első cserénél 3 lyuk és 1 1cm-es repedés volt a csövön, a második alkalommal 1 lyuk.

Tud-e valamit ajánlani, mire cseréljem, hogy tovább bírja?

Üdvözlettel: Zoltán

Üdvözlöm!

Talán megrohad a benzinje a tankban? Nem szabad tele tankolni, hanem csak kb. harmadig, így a rendszeres frissítés megelőzi a bajt. Ha a gyári cső nem bírja, nem tudok jobbat ajánlani. Esetleg használjon üzemanyag tartósító adalékot, a neten talál ilyet!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.