Harmadikra indul hidegen, gázon meg megy mint az álom

2015.09.02. 15:04

Tisztelt LPG Doki!

A190-es Mecimmel gázzal járok. Reggelente, hideg motorral nem hajlandó indulni egy ideje. Első próbára csak forgatok, másodikra dadog, harmadikra pedig mintha semmi sem történt volna gyönyörűen (ahogy szokott) felpörög, azonban pár másodperc múlva megint bedadog. Ha elindulok vele, rángat.

Ahogy gázra vált, mint az álom, olyan. Meleg indításnál minden ok, de hozzáteszem, hogy benzinen már régebb óta picit erőtlenebbnek érzem a kocsit. E

gy nagyobb javítás miatt az akksi saru lent volt róla hosszabb ideig, elvileg gyertya is volt benne cserélve nem rég. Hol kezdjünk neki, Önök tapasztaltak e már ilyet, ott mi volt a megoldás? Nem szeretném vaktában kicseréltetni a teljes üzemanyag ellátó rendszert, ha csak pl. a szűrő dugult el.

Válaszát előre is megköszönve: Csaba

Kedves Csaba!

Ha volt lent a saru és így is kehes, valószínűleg benzines oldali hibája van. Nem írt le minden körülményt, amely egyértelműen beazonosítaná a hibát, így ezek híján csak néhány verziót tudok megemlíteni a teljesség igénye nélkül:

- üzemanyagszűrő eltömődése?

- benzin szivattyú

- benzin nyomás szabályzó

- belerohadt, öreg benzin.

Nem tudjuk a leírásából, hogy elforog-e terhelve magas fordulaton, rángat-e, melegen az indítás után benzinnel használva pontosan hogyan viselkedik.

A fentieket nézném meg első körben. Ha nem boldogulnak, javaslok egy ilyen diagnosztikát, ez nem hazudik.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.