Felújították a reduktort, azóta nem jó

2015.09.07. 15:15

Tisztelt Lpg Doktor!

Adott egy 1999-es, 1332 cm³-es Toyota Corolla, melyben egy keverő fejes Lovato Loveco-pro ecu gázrendszer található. Az autó már 5 éve a tulajdonomban van és korábban nem volt különösebb baja a gázrendszernek, azonban úgy egy éve a reduktor felújításra került.

Onnantól kezdve viszont olyan mintha időként elfelejtené az alapjárati beállításokat és elkezd remegni alapjáraton. Ez már az első alkalomkor is jelentkezett miután beállították és elvittem a szervizből, majd amikor vissza vittem újra beállították, de pár nappal később megint jelentkezett. Ugyan kézzel utána szoktam állítani de az csak ideig óráig kielégítő. Az autót alapvetően nem használom minden nap de kíváncsi lennék mi okozhatja ezt az ingadozást.

Ha lenne esetleg hasznos tanácsa akkor azt megköszönném. Üdvözlettel, Dávid

Kedves Dávid!

Az első legfontosabb kérdés, hogy van-e OBD2 csatlakozón keresztül valós idejű élő adat lekérdezési lehetőség a kocsijában. 2000-es évjárattól kezdve ez így van, 1999-ben még két esélyes volt a dolog.

Innentől kezdve ha van, akkor semmi gond, meg kell keresni a hibát és megjavítani, majd helyesen felprogramozni a rendszert. A hiba keresés akkor is feladat természetesen, ha nincs élő adatunk, ebben az esetben azonban a szakszerű beállítás lehetetlen. Ilyen esetekben teljesen más tudású gázvezérlő alkalmazása mellett kell dönteni, amely képes a grafikus megjelenítésre az injektor nyitási idők tekintetében.

Szakszerűen csak ilyen rendszerekkel lehet egy OBD2 adatokat szolgáltatni képtelen járművet beállítani. A lehetséges hibák tárháza igen széles, messze túlmutat a tanácsadás keretein. Mindenképpen javaslom az autó szakszerű diagnosztikáját.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu