LPG üzemben gázadáskor torpan

2015.09.25. 11:12

Tisztelt LPG doktor!

2008-as Lacetti F16D3 motorkódú autóm van, 350 ezret futott lpg-vel. A tünet gázzal, üzemmeleg motornál az, hogy minden gázadáskor ránt egyet a motor, így váltásonként elég nagyokat döccenek. Hidegen semmi tünet nincs, benzinnel is remekül viselkedik.

Minél alacsonyabb a fordulat, és minél magasabb a motorhőmérséklet, annál jobban produkálja a hibát. Ha tartósan nyomom a gázt, akkor nincs baja, csak mikor benyomom a pedált. Ha karburátoros benzines lenne, azt mondanám, h a gyorsító fúvókája nem működik. Nagyon alacsony (alapjárat környéki) fordulaton folyamatosan is rángat, de csak üzemmeleg motornál.

Várom megtisztelő válaszát! Tisztelettel: TD

Kedves TD!

Ilyenkor nincs mit tenni, sorban végi kell diagnosztizálni az autó főbb elemeit. Az sem biztos, hogy gázos oldalon van a hiba. Elégtelen gyújtó energia okozhatja ezt a jelenséget akkor is, ha benzinnel látszólag minden rendben van. Meg kell vizsgálni a szelepek állapotát, a szívótraktus állapotát egyaránt. Erre ezt a megoldást javasoljuk. Ha itt minden ok. ( trafó,gyertya, egyes esetekben kábel ), akkor érdemes gázos oldalon keresgélni tovább.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu