Mennyit eszik egy Galaxy?

2016.01.13. 13:26

Kedves LPG Doktor!

Másfél hónapja szenvedünk az autóvásárlással, 7 üléses, LPG gázos egyterűt szerettünk volna, de nehezen találtunk számunkra mindenben kielégítőt. Bíztunk a kis köbcentikben, hogy remélhetőleg nem zabálja le a gatyánkat. Ma ''szembejött'' velünk egy 2005-ös Ford Galaxy Ghia, V6, 2.8-as motorral, LPG gázos.

A tulajdonosa azt mondta, hogy városban kb 12 litert eszik meg, de pályán mért már 8-9-et is. Elhihetjük, hogy egy ekkora motor, ami benzinből 16 litert zabálna, kijön 12-ből gázzal? Próbáltam utánanézni külföldi oldalakon, de ott is csak az eladók hirdetései vannak, ahol többen is 11-12 literes gázfogyasztást írtak. Reális ez? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Rozgics Pál

Tisztelt Pál!

Nem szabad hinni az ilyen fajta nagyot mondó autós társaknak semmiképp! Urbán legenda, de a fizikával nem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni, ha érti, mely népies mondatot szerettem volna nyomdafesték tűrő formába kondícionálni :-)

A mindenkori várható LPG fogyasztás az eredeti benzin fogyasztás 115%-a, ez alól nincs egyik irányba se jelentős kibúvó! Nem mellesleg arra a VR6-os motorra ne érezzen nagy késztetést, az autós történelem nem fog róla tankönyvi anyagot hátra hagyni utána, ebben biztos lehet.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu