Eltűnt a gáz

2016.02.04. 15:38

Tisztelt LPG Doktor!

A következő esettel fordulnék Önhöz. Adott egy benzin-gáz üzemű autó. Tankoltam bele mindössze 2000 Ft-ért gázt (9,7 liter). Átlagban 6,5-7 literes fogyasztással elmegy 100 kilométert gázzal. Összesen 30 km-t mentem vele, aztán átváltottam benzinre, és beálltam a garázsba. Eltelt 2 nap. Ma újra használnám az autót, váltanék át gázra, és folyamatosan csipog, mint amikor kifogyott belőle. Mi lehet a probléma?

Fix ~30 km lett megtéve vele, mert lenulláztam a számlálót. Többször is tankoltam már ezen a kúton, és nem volt probléma. Mi lehet a probléma? Illetve a másik kérdésem pedig az lenne, hogy a pótkerék helyére beszerelt tartály körülbelül mekkora térfogatú lehet? 25 liter gáz tankolása esetén is a legutolsó led világít pirosan a gázszintjelzőn. Várom válaszát. Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Kovács Attila

Kedves Attila!

Gáz szivárgás, nem megfelelő betankolt mennyiség okozhatja mindezt. Extrém esetben történhet olyan, hogy ha meleg időben tankolt kis mennyiséget és abból használt el, ha hirtelen hidegre vált az időjárás, a gáz térfogatcsökkenése esetleg eredményezheti, hogy alacsony a gáznyomás, így nem is vált át a rendszer.

Nem írta, tankolás után helyre jött-e a hiba!? Ha igen, akkor ezek közül valamelyik volt az okozója. Ha ekkor sem, valószínűleg valamilyen rendszer hiba lépett fel. A pótkerék tartályok méretei nagyon széles skálán mozognak, kizárólag az autó típusának ismeretében lehet választ adni a kérdésére.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu