Sokat eszik az Agila

2016.02.11. 10:20

Üdvözlöm!

Vettem egy Opel Agilát fél éve 135 000 km-el, 90 ezernél volt beletéve a Zavolli gázszett (kontrollált adatok). Minden tökéletesen működik, menettulajdonságok jók, de autópályán több mint 10 liter gázt eszik, egyébként vegyes használatban megelégszik 8 literrel.

A check lámpa állandóan ég, azt többször törölték, de visszajön. A hibakód kiolvasás eredménye: a hiba az egyes henger üzemanyag ellátásában van. Azt mondták, amíg jól megy az autó, ne foglalkozzak vele. De a 10 feletti pályafogyasztás csak izgat. (Olaj, szűrők, gyertyák cserélve, üzemi hő ideális, lambdaszonda jó)

Köszönettel: Dulai László

Önmagában a 10 literes fogyasztást akkor lehetne minősíteni, ha elárulta volna, mennyit eszik azonos körülmények között autópályán az autó benzinből. Helyette megadta a vegyes fogyasztást, amiből nem lehet következtetni az autópályás fogyasztásra.

Általánosságban elmondható, hogy a mindenkori benzin fogyasztás x 1.15 = ideális gázfogyasztás. A hibakód nem tréfa, ha jól megy az autó, akkor is komolyan kell venni! Ne a fogyasztás aggassza, hanem az esetleges helytelen rendszer programozásból eredő motor károsodás veszélye, ez ugyanis sokkal jobban tud fájni, mint az üzemanyag számla. A megoldás egy diagnosztika, majd a rendszer helyes beállítása.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu