Kirakom üresbe, leáll

2016.03.03. 10:55

Tisztelt LPG-Doktor!

2006-os 1,6-os (Z16XEP) Zafira B-nk van, 2012 márciusa óta járunk gázzal. Landirenzo rendszert szereltek be a Medic-Carnál, azóta 100 000 km-t mentünk. Az utóbbi időben az a bosszantó tulajdonsága, hogy hosszabb egy tempójú haladás után ha kidobjuk üresbe, illetve ha hosszabban kikuplungolunk, az addigi mondjuk 3000-es fordulatról akadálytalanul hullik alá a fordulatszámmérő mutatója. semmi kalimpálás, hogy át akarna váltani alapjáratra.

A Cut-off határ ha jól emlékszem 1200-ra van állítva, amikor 1500-on volt akkor, kellemetlenül rángatott 60-ról 50-re lassításnál. Voltam vele egy szervizben, ott elméletileg megkapta a legfrissebb szoftvert, de sokkal jobb nem lett tőle. Van-e valami ötlete, esetleg 100 ezres futás miatt igényel-e a rendszer további gondoskodást a szűrőcseréken felül?

Köszönettel Mach Péter

Kedves Péter!

A jelenséget okozhatja a jármű alapjárati rendszerének elkoszolódása ( igen, ha benzinnel jól működik, akkor is! ), de lehet oka a gázos oldalon elkövetett szerelési hiba, esetleg valamelyik alkatrész meghibásodása is. Mindenképpen látnunk kell az autót ahhoz, hogy ennél bővebbet tudjak mondani.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu