Sípol a Prins rendszer

2016.05.14. 09:53

Tisztelt LPG-doktor!

Egy 2001 Opel Astra G, 1.6 motorba van szerelve Prins gázrendszer. Amikor átkapcsol gázra magától, kb olyan 2 km múlva elkezd sípolni és visszavált benzinre. Olyankor próbálom a gázrendszert kikapcsolni és vissza, de nem vált vissza gázra.

Ha a motort megállítom és újra indítom, akkor megy tovább gázzal, és van olyan is amikor csak egyszer kell újra indítsam, és van olyan hogy többször el kezd sípolni, de nem úgy sípol mint amikor kifogy a gáz belőle. Kb egy éve van így de azóta megy megy vittem szervizbe de nem tudtak semmit mondani.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel, Szidónia

Üdvözlöm!

Vélhetően vagy a nyomás szenzor, vagy pedig a gázvezérlő komputer kergült meg. Reduktor nem valószínű, mert azon nem segítene az újra indítás.

A rossz hír az, hogy az egyébként méltán jó hírű Prins itthon sötét ló, nincs hozzá alkatrész ellátás sem, valamint a hozzá kapcsolódó szakismeret is hiányos a kis haza példányszám miatt.

A fentiek okán sajnos a legtöbb esetben a rendszer cseréje mellett szoktak dönteni az ügyfelek, mivel az alkatrész árak annyira magasak, hogy egy-egy részegység ára sok esetben közel annyit tesz ki, mint a rendszer motortéri elemeinek teljes lecserélése egy itthon populáris márkára. Itt talál bővebb információt.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu