Gázon rángat az 500-as Merci

2016.06.15. 13:38

Kedves Zsolt !

LPG-s 500-as 1996-os Mercedesem van. Nemrég vásároltam, a kocsi előéletéről nem sokat tudok. Kérdésem a következő: kb egy hónapja volt gyertyacsere LPG-s gyertyára . Problémám gyertyacsere előtt is fennállt. Nagyobb gázadásnál 120-140 km-nél kicsit mintha megtorpanna az autó egy századmásodpercre gázon erősebben csinálja benzinen kevésbé.

Mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!

Az LPG specifikus gyertya az esetek túlnyomó részében szükségtelenek. Ha benzinnel is fennáll a hiba, teljesen biztos, hogy nem a gázrendszer okozza. Trafó, kábelek táján néznék szét először. Ha itt nem találtak gondot, akkor a motor alaposabb vizsgálata javasolt.

Annak érdekében, hogy ne kelljen a fél autót kicserélni próba szerencse alapon, mi digitális oszcilloszkóppal vizsgáljuk meg a motor összes tulajdonságát. Itt olvashat a módszerről.  Itt aztán nem marad titokban semmi, sokszor olyan hibák is kiderülnek, amelyek még tünetmentesen húzódtak meg a háttérben! Nem hibakódot olvasunk, nem keresgélünk feleslegesen, hanem célirányosan vizsgálunk, még pedig a 21. század legfejlettebb diagnosztikai módszerével.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu