Milyen motort gázosíthatok el?

2016.07.12. 15:25

Kedves "LPG Doktor"!

Autóvásárláson gondolkodom, tanácsát kérem, hogy milyen motorú autóba a legjobb beszereltetni a gáz üzemmódot? Jelenlegi autómban (Astra G 1.4 Twinport) remekül bevált a gáz üzemmód, 6-6,5 literes átlagfogyasztást produkál, ezért mindenképpen átalakítható autót keresek hosszú távra. Esetleg megírhatná azt is, hogy melyik autó típust egyáltalán NE válasszam benzin/gáz üzemmódhoz. Tisztelettel várom válaszát.

Üdvözlettel, Zoltán

Kedves Zoltán!

A dolog alapelve egyszerű: kerülje a közvetlen befecskendezéses motorokat! Ha ennél kicsit mélyebbre ásunk, tiltást nem kell megfogalmazni, intelmeket igen.

1., Amennyiben az adott jármű motorja nem hidraulikus szelephézag kiegyenlítéssel, hanem valamilyen mechanikus állítási lehetőséggel ( korong, csésze vagy állító csavar ) rendelkezik, a szelephézagot ellenőrizni kell a beszerelés előtt közvetlenül, majd a változás nyomon követhetősége érdekében kétszer egymás után 15 ezer kilométer után. Az így kapott eredmény függvényében lehet döntést hozni a végleges hézag ellenőrzési periódusról.

2., Mindenképpen csak olyan szervizt válasszon a beszerelésre, aki az alábbiak szerint végzi el a műveletet.  A turbo vs. szívó kérdés itt nem játszik szerepet, mindkét motor felépítés egyformán átalakítható.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu