Nagyobb gázadásra átvált benzinre

2017.02.08. 14:20

Tisztelt Autódoktor!

A Seat Leon 1.8 T autómban kb. 35 ezer km-t futott AC STAG 300 gázrendszer van beépítve, reduktor ZAVOLI SGI tip. A probléma a következő: nagyobb gázadásra pl. előzésnél átvált benzinre, majd vissza. Ezt első két-három alkalommal hanggal is jelzi mint mikor kevés a gáz a tankban, majd utána nem, csak a lámpa és néha kis rángatás jelzi az üzemzavart. A szerelő szerint reduktor csere v. felújítás. Sajnos a beszerelő műhely /Autógáz Ász Kft. Miskolc/ megszűnt és a lakhelyem környékén nem találtam csak egy műhelyt aki foglalkozik gázautó szervizeléssel. Kérem tanácsát, mert feleslegesen nem szeretnék több 10 ezer Ft-ot kidobni javításra úgy, hogy esetleg nem is az a hiba oka.

Köszönettel: M.Attila

Kedves Attila!

Az említett hiba jelentheti valóban a reduktor halálát, de egyéb mást is. Ha a gázszűrők el vannak tömődve, a jelenség hasonló. Ha a gázrendszer MAP szenzorja rakoncátlankodik, jelezheti tévesen a vezérlő felé, hogy nem elegendő a gáznyomás, tehát megint csak átkapcsol benzin üzemre. Itt nincsenek általános érvényű szabályok, egyesével meg kell vizsgálni a rendszer elemeit a pontos diagnózis felállítása érdekében!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.