Szelepbeégés az Astrában

2017.03.30. 14:26

Üdvözlöm!

Lenne egy 99-es évjáratú Opel Astra 1.4-es benzin-gázos autóm Lovato gázrendszerrel, az autó tökéletesen működik!

A kérdésem a következő lenne, hogy sokat olvastam szelep beégéses problémákról úgy is, hogy az autó tünetmentes. Lehetséges-e az, hogy a jövőben előjöhet ez a probléma? A fogyasztás is rendben van, 32 literrel 380 km megyek el!

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!

Sajnos a válaszom igen. A beállítások helyességéről a fogyasztás nem feltétlenül árul el sokat, különösen úgy nem, hogy a leírt adat mellé társuló üzemi körülmények ( autópálya vagy város? ) nem kerültek megemlítésre.

Az adott körülményekhez társuló benzin fogyasztás ismerete nélkül azt sem tudjuk megítélni, hogy ez a fogyasztás reális vagy esetleg annak ellenére nem, hogy számszakilag nem képvisel magas értéket. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az Ön esetében az autó évjáratából adódóan nem lehet élő adatokhoz jutni OBD porton keresztül, így ennek a gázrendszernek a pontos beállítása kvázi lehetetlen, még inkább a vak szerencse kérdése, hogy ha valaki egyáltalán foglalkozott ezzel, miként sikerült.

Ilyen járművekbe kizárólag grafikai segédletet nyújtani képes rendszert szabad építeni, ennek segítségével egy közel tökéletes beállítás megvalósítható OBD diagnosztika nélkül is. Itt olvashat a témáról bővebben

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu