Az LPG-átalakítás utóköltségei

2017.06.20. 12:41

Tisztelt LPG Doktor!

Fontolgatom az autóm benzin/gáz üzemű átalakítását. Rengeteg hasznos cikk, video információ található meg az átalakítás költségéről, mire érdemes figyelni műhelyválasztáskor stb. Azonban arról egyértelmű információt sehol sem lehet fellelni a következő kérdésekről:

- Átalakítás után a műszaki vizsgáztatás azonnal vagy adott időintervallumon belül kell megtenni?

- Minden egyes műszaki vizsga előtt kell szakszervizben megfelelőségi, biztonsági tanúsítványt kiállítani? Ennek nagyságrendileg mekkora a költsége?

- Milyen szervizköltségekre számíthatunk átalakítás után a gáz rendszer tekintetében átlagos 20 000 km/ év futásteljesítmény esetén? Azt gondolom, ezek olyan tényezők amiket szem előtt kell tartani megtérülés kalkuláció során.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!

Oly sokszor tárgyalt téma, de ismétlés a tudás atyja :-)

1., A műszaki vizsgáztatást az átalakítsást követő 30 napon belül kell megtenni.

2., Első alkalommal KPM vizsgabázison történik a vizsga, ennek kb 10 000 Ft felára van a hagyományos vizsga árához képest. Ezután már bárhol és felár nélkül vizsgázhat a jármű a jövőben. Vizsga előtt egy gázbiztonsági tanúsítványt állít ki egy gázautó szerviz, ennek ára 5000 Ft.

3., Átalakítás után 20 000 km-es intervallumban szűrő csere és a rendszer átnézés történik, beleértve a szivárgás ellenőrzést is. Ennek költsége 10 000 Ft nagyságrendű.

Remélem segítettünk! Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu