Gázt tankoltam, dadog a motor

2017.09.22. 10:13

Jó napot doktor úr!

Németországban élek és van egy 99-es A6-os Audim. Otthon voltam és egy meg nem nevezett benzinkúton gázt tankoltam. Körülbelül 30 km után el kezdett romlani az autó dinamikussága. Azaz amit eddig bírt 4. sebességben, azt most már csak a 3.-ban tudja teljesíteni motor dadogás nélkül.

Ma voltam szervizben és azt a választ kaptam, hogy az injektorok cserések. Sajnos drága nagyon, ahogy utána jártam. Néztem videókat az injektor takarítására, de szeretném megtudni, hogy maga ezt hogyan és miként tenné.

A válaszát előre is köszönöm.:)

Üdvözlöm!

Ilyen esetben az első a gázszűrők ellenőrzése, cseréje, a tankban lévő feltételezetten szennyezett gázt is bele értve. Ha a hiba ezután is fennáll, ekkor merül fel az injektorok kérdése. Gondolom a kollégák idáig eljutottak az Ön esetében. Prinz esetében Keihin injektorokat látok az autók motorterében a legtöbbször. Ezek az injektorok nem szedhetőek szét roncsolás nélkül, ezért kizárólag erre szakosodott szakműhely tudja tisztítani őket.

Az eredmény attól függ, milyen és mennyi szennyeződés okozta a problémát. Ha szerencséje van, megoldható így, keressen fel egy injektor tisztítással foglalkozó vállalkozást, van belőlük választék gazdagon!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu