Menet közben olyan, mintha átváltana benzinre

2017.10.16. 17:14

Tiszteletem!

Škoda Fabia 2007-es 1.2 12v 64 LE, BME motorkód, 3 hengeres. AC Stag 300-as gáz rendszer lett beépítve. Az volna a problémám, hogy gázzal megyek, és menet közben olyan, mintha átváltana benzinre. A benzin-gáz kapcsoló elkezd villogni pár másodpercig, nem sípol, de az átváltásnál ránt a motoron egyet. Utána visszaáll rendesen. Teljesen kiszámíthatatlan időnként jön elő a hiba, mindegy milyen sebességgel közlekedek, milyen sebességi fokozatban van az autó. Közel egy hónapja jött elő a hiba.

Eddig csak a szűrőket kellett cserélnem+egyszer injektort. Rendszeresen cseréltetem a szűröket. Voltam kiolvastatni a hibát, de nem dobott ki semmit.  80 000 km-nél rakattam be a gázt, most tartok 230 000 km-nél. Kérem mielőbbi segítségét, ötletét. Előre is köszönöm!

Üdv: Zsolt

Kedves Zsolt!

Az említett hiba a következőktől keletkezhet: MAP szenzor, reduktor, vezérlő computer. Előfordulhat, hogy a fenti alkatrészek hibátlan működése ellenére esik a gáznyomás. Ennek nagyon ritkán, de a tartályban található multiszelep az okozója. Sajnos a távgyógyítás intézménye ezesetben is halott, muszáj lesz elvinnie az autót egy szakszervizbe!

A folyamat végén érdemes ellenőriztetni a rendszer beállításait. Mi így végezzük a műveletet.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.