Gázosítanám az A3-ast

2017.12.06. 10:46

Tisztelt LPG Doktor!

Jelenleg egy 2.0 PDtdi A3-mal járok. Éves futásteljesítményem eddig nem nagyon haladta meg a 20 ezer km-t és a szervizekről is megoszlanak a tapasztalatok a pdtdi-vel. Gondolkodom egy benzines cserében, az autó összhatása nagyon rendben van, ezért hasonló A3-asokat nézegettem 75 kw 1.6 benzin változatban. Ez a motor alkalmas LPG átalakításra, hallott róla jót/rosszat? Vannak vele tapasztalatok?

Ez még ha jól tudom hagyományos szívó benzines, a rendszeres szervizeken kívül ez a motor egy megbízható csoportba sorolható hosszabb távon is? Városi használat mellett azért jár és járni is fog autópályán is az autó. Megéri egyáltalán ilyen cserében gondolkodni?

Köszönettel: Máté

Kedves Máté!

A kérdéses VW-motorok átalakíthatóak gond nélkül. Hogy érdemes-e? Anyagi értelemben szinte biztos, hogy igen. Olcsóbban tud járni gázzal az említett motorral szerelt A3-al, még ha nem nem is sokkal. Meghibásodási hajlam, magas szerviz számla kockázat tekintetében is jobban jár.

A kérdés, hogy a dízelmotor nyomatékához szokott alfele miként reagál majd a szívó benzines relatíve vérszegény karakterére? :-) A vásárláskor érdemes résen lenni. A motor és az egész autó állapota alapvető kérdés. Ami a motort illeti, érdemes lenne egy ehhez hasonló módszerrel meggyőződni az állapotáról.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu