Rendetlenkedik a szintjelző

2018.03.05. 17:02

Üdvözlöm, pár napja vettünk egy 98-as LPG/benzin üzemű Opel Corsát. Tegnap teli tankoltuk, de a szintjelző a következőképpen alakul:

Van egy gomb B/G felirattal, mellette egy zöld led világít. Fölötte 4 vagy 5 kis led lámpa, gondolom a szintjelző. Induláskor a legalsó világít pirosan,mintha üres lenne a gáztartály. Aztán egy idő után 2-3 kis lámpa világít zölden, de aztán újra átvált pirosra. Nem igazán értem, hogy mi a probléma. Tudna nekem ebben segíteni?

Köszönöm

Üdvözlöm!

Vélhetően a tartály jeladó rakoncátlankodik. Egy rendkívül egyszerű szerkezetről beszélünk, amely a tartályban található multiszelep állását alakítja feszültség változó elektromos jellé.

Maga a szelep se egy atomreaktor, egy klozet tartály jakabszelepét kell elképzelni úszóval együtt, kiegészítve a mágnes szeleppel és a már fent említett jeladóval.

Multiszelep

Ahogy az a képen is látszik, tűpontos kijelzést és japános üzembiztosságot nem ettől a konstrukciótól kell elvárni a szintjelzés terén. Ennek ellenére ellátja a feladatát, főleg ami a biztonságtechnikai szempontokat illeti! Keressen fel egy szakszervizt, a jeladó kontakt hibájának javítása vagy a jeladó cseréje megoldja a problémát!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu