Olcsó gáznak híg a leve?

2018.05.16. 10:18

Kedves LPG Doktor!

Mivel gyártót most nem tudok megadni (Szappanos úr szerelte be annak idején, már, vagy 10-12 éve), így csak nagy általánosságban tudom ecsetelni a problémámat. Tavaly találkoztam először a problémával, amikor is Romániában tankoltam nyaralásom során, hogy teljesen random időközönként gázról átváltott benzinre, majd kis idő után vissza.

Mivel még csak kezdő vagyok a gázos autózásban, így próbálgatom a különféle kutakat és azt tapasztaltam, hogy az olcsóbb, "jelöletlen" helyeken vásárolt LPG-vel is vissza-vissza tér ez a kellemetlen üzemmód váltás.

Amikor viszont a drágább, "BRAND" kutaknál tankolok nem tapasztalok semmi hasonlót, a motor is szépen jár, a fogyasztás is megfelelő. Amikor 2 éve megvettem az autót bevizsgáltattam a rendszert és tökéletesnek bizonyult. Kérdésem az, hogy csak az olcsó, ismeretlen eredetű gáz a probléma, vagy valami komolyabb hibára kell gyanakodnom? Valamint különböző blogokon olvastam, hogy létezik kifejezetten gázos motorokhoz kenőolaj. Ha valóban, ajánlott-e a használata, vagy csak egy újabb pénz lehúzás a gyártóktól.

Válaszát előre is köszönöm, Dani

Kedves Dani!

A leírt hiba nem valószínű, hogy a gáz silány minősége miatt lép fel. Ennek magyarázata egyszerű: a gázrendszerek benzin üzemre történő automatikus visszakapcsolása nyomás függő.

A gáznyomás viszont nem üzemanyag minőség függvénye.

Vagy a rendszer rakoncátlankodik, vagy az üzemanyagszűrő szorul cserére lassan. Szakszerviz meglátogatását javaslom! Ha már ott van, kérje a rendszer szakszerű felprogramozását is, melyről itt olvashat bővebben.  A gázüzem nem igényel speciális kenőolajat, ezt nyugodtan elfelejtheti!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.