Lpg-s autónál lehet-e az akkumulátor a csomagtartóban?

2018.05.18. 11:20

Tisztelt Lpg doktor,

Autóvásárlás előtt állok és szeretném elgázosítani. Sok gázos autót láttam, és az a tapasztalatom, hogy az utólag beépített gázrendszernek nem nagyon van hely a motortérben, és ezt a rendszerint megsínyli némely motoralkatrész (légszűrőház, kiegyelítőtartály ...) LPG-s autónál az akkumulátor áthelyezhető-e a csomagtartóba, vagy ez ütközik valamilyen előírásba?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!

Elvi akadálya nincs. Ennek ellenére nehezen tudom elképzelni, hogy az akku áthelyezése egyszerűbb feladat lenne, mint a szűk helyre mégis csak beépíteni a rendszert. Én még nem találkoztam lehetetlen feladattal ebben a tekintetben. A reduktor elhelyezése tud egyedül kalandos lenni, amennyiben nagy teljesítményű autóról beszélünk. Erre is van azonban megoldás.

Forgalmazunk olyan nagy teljesítményű reduktorokat, melyek akár 450 lóerőt ki tudnak szolgálni úgy, hogy a helyigényük kevesebb, mint a fele a megszokott reduktorokénak. Amelyik beszerelő műhely a helyhiány miatt nem akarja elvégezni az átalakítást, megítélésem szerint nincs a helyzet magaslatán, ha csak nem valami ritka kivételről beszélünk. Az árakon túl figyeljen a részletekre: a rendszer finombeállítása nagyon fontos eleme a beszerelésnek! Erről itt olvashat bővebben.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu