2018.06.06. 11:04

Tisztelt LPG Doktor!

A téli mínuszokba, a gázra való átkapcsolás után, 2-3 km-t megtéve előjön a motorhiba (p0171) – kiolvasva szegény keverék. A hiba mindig hideg motor esetén jön elő. Bemelegedve a gázrendszer jól működik, se nagyobb gázadásnál, se tartósabb tempomat használatánál(akár kis, vagy nagyobb sebességnél) a hiba nem jön elő.

Nem rángat nem durrog, a motor szépen jár. Viszonylag hamar átkapcsol gázra 1-1,5 km megtétele után. A belső fűtésen már meleg levegő áramlik. Mi lehet a gond? Lehetséges hogy túl hamar át áll gázra? Hány fokos víz hőfoknál kellene átkapcsolni? Zavoli reduktor. Toyota Corolla Verso 1.8

Üdvözlöm!

Korai átkapcsolás, a vízkörbe helytelenül bekötött reduktor, vagy rossz programozás okozhatják a bajt. Esetleg ezek halmozottan. Szakszerviz ellenőrizze le a fentieket, majd jöhet egy tisztességes rendszer programozás. Ennek pontos menet így néz ki.  Remélem sikerült támpontokat adnom!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.