Menet közben átvált benzinre

2018.06.25. 17:29

Kedves LPG doktor!

Olyan kérdésem lenne, hogy menet közben (amúgy hibátlanul működő motornál) elkezd csipogni a gáztartály telítettségét mutató jelzőgomb és pirossal világit a jelzőlámpája. Miután villog, csipog, leáll a gázadagolás és átvált benzinre. Ha megnyomom kialszik a lámpa és ha még egyszer megnyomom újraindul a gázos üzemmódban. De egy idő után újra kezdi.

Március végén vettünk az autót használtan és a tartály már be volt szerelve és az előző tulajdonos nem panaszkodott rá és tavaly újra volt vizsgáztatva. 2 hónap alatt most előszór csinált ilyet, lehet, hogy nem volt jó minőségű gáz beletankolva? Vagy komolyabb baja lehet? Előre köszönöm a választ.

Üdv, Vencelné

Üdvözlöm!

A hibajelenség több okból is fennállhat. Hibás MAP szenzor, reduktor, esetleg maga a vezérlő egység. Valamiért úgy érzékeli a rendszer, hogy kevés a gáznyomás, ezért benzin üzemre kapcsol. A kérdés, hogy valamiért tényleg kevés-e a nyomás, vagy csak szenzort probléma miatt így látja a vezérlő.

E kérdés megválaszolása szakszerviz feladata, mindenképpen érdemes diagnosztizálni, majd javítani és a végén felprogramozni a rendszert tökéletesen.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu