Hogyan lehet kiereszteni a gázt?

2018.07.12. 16:48

Tisztelt Doki!

Nemrég vásároltunk párommal egy Mercedes w210-es E 320 4matic-ot, már a v6-os motorral szerelt változatot. Az előző tulaj 5 éve szereltetett bele pótkeréktartályos gázszettett, azt hiszem Agis. Mielőtt megvettük az autót, fél évig állt. A tartály kb. 30%-on van.

Alapvetően nem szeretnénk gázt használni, benzinből 9 liter körül kér országúton, és keveset fut. Ki szerettem volna járni a gázt a tartályból de nagyobb terhelés alatt sípol és átáll benzinre. Kérdés: hogy tudjuk kijuttatni belőle a gázt, illetve lehet-e baj ha a következő 1-2 évben benne marad? Költeni nem szeretnénk a helyreállításra, benzinnel használnánk tovább.

Köszönettel Dániel & Kitti

Kedves Dániel!

A tankból ki lehet szivattyúzni a benne lévő gázt, megfelelő eszköz birtokában. A helyreállítás tekintetében én a magam részéről átgondolásra biztatnám, mivel a környezet védelme épp úgy vonzó, mint a rendszer működtetése által megtakarítható, közel 40% üzemanyag költség! A motor számára is kímélő üzemmód, a helyreállítás költsége nem feltétlenül kell, hogy magas legyen! Lehet, hogy csak egy szenzor csere és már megy is.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.