Problémák a gázzal

2018.09.14. 09:46

Tisztelt LPG doktor!

Adott egy 1.6 Passat benzin -gázos, két hónapig nem használtam gázzal, mert nehezen indult. Ha folyamatosan benzinnel ment, akkor indult! Két hónap után tankoltam bele ģázt, mert hosszabb útra indultam. 20 km megtétele után elkezdett villogni felváltva a piros meg a zöld led és sípolás is hallatszott! Átváltottam benzinre, azon jól működik!

Rendszeresen szervizeltem, szűrő csere, injektor felújítás, gyertyák cserélve, gyújtó trafó, gyújtókábelek cserélve! Mi lehet a probléma?

Üdvözlöm!

Nagy valószínűség szerint 2 különálló hiba állhat a tünetek hátterében. A nehézkes indítás oka legtöbbször a benzines gyári vezérlő computer adaptivitása ( eltanulása ) a helytelenül beállított gázrendszer által okozott körülményekhez. Ennek megoldása az adaptációs értékek számítógépes törlése után a gázrendszer precíz újra programozása. Precíz programozást egy hibátlan benzinmotorhoz lehet felelősen elkövetni.

Nagyon hasznos tünetmentesség esetén is egyfajta szűrővizsgálatként felfogva lefuttatni egy komoly motordiagnosztikát a járművön. Mi a digitális oszcilloszkópot részesítjük előnyben az OBD diagnosztikával szemben.

Az említett sípolás és átváltás egy másik ügy. Ennek lehetséges okai: kifogyott gáz, helytelenül kifogyott gázt érzékelő gáznyomás szenzor, reduktor hiba, legrosszabb esetben gázvezérlő computer hiba. Ennek felderítése mindenképpen szakszerviz feladata!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu