Használt LPG rendszer a Swiftbe?

2019.01.15. 18:22

Tisztelt LPG doktor!

Kérdésem az lenne, hogy ha sikerül jutányos áron hozzájutnom egy használt komplett bontott gáz szetthez ami eredetileg egy Suzuki Swiftben volt, és szintén egy ugyanolyan típusú Suzukiba szeretném beszereltetni, akkor megoldható-e? Mire kell figyelnem használt gázszett vásárlása esetén, és mennyi költséget tudok spórolni egy új gázszett beszereléséhez képest?

Üdvözlöm!

Nagyon jó kérdés, végre egy olyan tartalom, amit még nem 400x taglaltunk!

A bontott szettek vásárlása leginkább azért értelmetlen, mert az átalakítás összköltségének csak egy kisebb része takarítható így meg.

A beszerelés költségének legalább 60-65%-a a munkadíj, az áfa, valamint adott esetben az engedélyek ügyintézése. Ha fillérekért veszi és biztos forrásból tudja, hogy keveset futott és hibátlan, akkor akár 30%-ot is megtakaríthat így. Ilyen viszont csak az Afgán népmesékben létezik, a való életben a gázrendszerek használva vannak, előéletük pedig a legritkább esetben ellenőrizhető csak.

A másodkézből vásárolt motyóval viszont elveszti a garancia lehetőségét, cserében viszont a nyakába veszi a fődarabok kopásából eredő - és ennél fogva természetszerű - cserék költségeit bónuszként. Nem javallott, de lehetséges megoldás.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu