Gázos hybridet szeretnék

2019.05.21. 14:00

Jó napot kívánok!

2013. évjáratú TOYOTA Highlander Hybrid autom van. 3.5L V6 (2GR-FE) motorral szerelt kivitel. A városban 8,5-9 liter körüli fogyasztással járok vele amivel teljesen elégedett vagyok. Autópálya használatkor 130 Km/óra(GPS) beállított cruse controll üzemmoddal 10,5-11 liter küzütt alakul a fogyasztásom.

Érdemes-e, lehet-e, legfőképp szabad-e a hybrid üzem mellett a benzinmotort gázosítani? A gáz rendszer tud-e alkalmazkodni az üzemközbeni ciklikus motor leállásokhoz ill. újraindításokhoz? A V6-os motor gázrendszer ára milyen km futásteljesítmény esetén teszi kifizetődővé a beszerelést?

Köszönöm válaszát: Kovács Gyula

Kedves Gyula!

Személy szerint én használtam egy első szériás hybrid Highlandert gázzal elég sokáig, de volt Prius, Nissan Altima és Rx 400 H is saját használatban gázzal. Teljesen jól működnek ezek a motorok gázüzemben. A sok motor leállás-indítás tekintetében a fejlett rendszerek jól paraméterezhetőek.

A megtérülés az Ön esetében 18-20 ezer km magasságában valószínű, amennyiben igényes anyagokból építkezünk. A 2GR-FE motor szelephézag kiegyenlítése sajnos nem hidrotőkés, így a beszerelés előtti - kiindulási alapként tekinthető - szelephézagokat mindenképpen javasolt megmérni. A beszerelés után 20 ezer km után meg kell ismételni az ellenőrzést, és a kapott eredmény ismeretében lehet dönteni a szelephézagok ellenőrzésének további gyakoriságáról.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.