CNG-s autót vennék

2019.07.26. 09:24

Üdv!

Új autó vásárlás előtt állunk, a kiszemelt áldozat egy 1,4 T-jet-es Fiat Doblo Panorama. Szemezgetek a gyári CNG-s modellel. Érdemes? Mit tudni róla? Köszönöm!

Deák Viktor, Nádudvar

Kedves Viktor!

CNG-s autó vásárlása már önmagában is kérdéseket vet fel, legalábbis hazai üzemeltetés esetén. Kérdés, hogy otthon tud-e legálisan tankolni, vagy kúton szeretne? Utóbbi esetben a saját autózási szokásait ( az útba ejthető CNG töltőállomások elhelyezkedését), valamint a kiszemelt jármű hatótávját figyelembe véve kell döntést hozni.

Új autóként kicsit jobb a gyári CNG-s autó megítélése , mint idősebb használtként. Utóbbi esetben a legtöbbször egy masszív végtelen jellel kifejezhető legjobban ezen példányok VALÓS futásteljesítménye.

A másik baj, hogy - az utólagosan beépített rendszerekkel ellentétben -kizárólag gyári diagnosztikával olvashatóak a vezérlők, így a hibafeltárás eléggé nehézkes. Az erre hivatott márkaszervizek szakértelme gázos vonalon tapasztalatunk szerint csak ritka esetben kielégítő, az alkatrészek pedig kizárólag gyári darabbal pótolhatóak, így mocsok drágák. Új autóként a garancia minderre gyógyír lehet.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu