Gázosíthatom-e a M52B20 motort?

2019.12.06. 14:42

Üdv.

Sajnos nem, vagy csak részinformációkat találtam az E46 320i LPG-üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalatokról. A motorom a híres M52B20. Havi 5 ezer kilométert megyek az autóval, 90%-át városban, fagyban és kánikulában. Mi a javaslata?

Bírja-e ez a motor az LPG-t? Melyik rendszer a legkiforrottabb, szükséges-e plusz kenési rendszer beépítese? Esetleg hol szereltessem be Esztergom közelében? Budapesti beszerelés sem akadály.

Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!

Bírja. :-) Nem megy vele keveset, így a megtérülés nem kérdés.

A rendszerek kiforrottsága manapság nem tényező, inkább csak néhány negatív példát tudnék említeni, ami a rovat jellegéből és etikai okokból adódóan nem opció. A felső kenők használatáról kialakult véleményünk markánsan megfogalmazva itt található

Tömörebben: pénzkidobás. A beszerelési helyszín javaslata a fentiek értelmében szintén nem lenne etikus lépés a részünkről.

Amire figyeljen az áron túl:

- Az 1 napos beszerelés nem munka. Kerülendő.

- A rendszer programozására szánt idő és tesztkilométer lényeges pont. Kb. 45-90 perc és 25-70 kilométer az elvárható.

- Szakszerű beépítés és programozás. Utóbbi tekintetében fontos megjegyezni, hogy a különböző automata, öntanuló, adaptív rendszerek segíthetik, de SEMMIKÉPPEN SEM HELYETTESÍTHETIK az emberi kéz munkáját a programozási folyamatban!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu