Az indítás nehézkes, átváltás után rendben van

2020.02.22. 09:33

Kedves Doktor!

Benzin/LPG-üzemű Pólónk van, benzin üzemanyagszűrő csere után vagyok, és sajnos az autóm nehezen indul, pörgetnem kell, hogy meg tudjam tartani a fordulatot, nincs alapjárat, ha sikerül átváltanom gázüzemre, helyreáll a rendszer, gázüzemben rendben működik. Tanácstalan vagyok, tönkrement a reduktor?

Köszönöm válaszát: Csaba

Kedves Csaba!

Próbálunk segíteni, mint a jó úttörő, de olykor beletörik a bicskánk a szándékba. Most például. Az hagyján, hogy távgyógyítás épp úgy nem létezik, mint távdiagnosztika.

A nagyobb baj az, hogy itt alapvető összefüggéseket sem lehet sejteni. Az üzemanyagszűrő csere azért történt-e, mert már eleve nehezen indult és ez volt a gyanú, vagy a csere óta áll fenn az állapot?

Legvégül végképp nem értem, miért a reduktorra gondolt bárki is, hiszen Önnek benzinüzem közben jelentkeznek a problémái, a reduktornak meg annyi köze van a benzinhez, mint nekem a harangöntéshez.

Viccet félre: mint a gázautózás értője, kizárólag ebben a tekintetben szeretnék reagálni. Minden egyéb lehetőség már az autószerelő szakma általános hatásköre egy nehezen induló benzines autó tekintetében! Ennek benzines oldalról nézve számtalan oka lehet, ehhez diagnosztizálni kell.

Gázos oldalon a helytelen gázvezérlő programozás okán történő adaptációs (köznyelven eltanulja a benzines ECU a helytelen értékeket) jelenség okozhat hasonló tüneteket. Ha egy éjszakára leveszi az akkumulátor sarukat, az áramtalanítást követően kellene kb. 200 km-t mennie csak benzinnel. Amennyiben így megszűnik a jelenség, a fent leírt probléma a bűnös. A megoldása pedig a vezérlő szakszerű újra programozása.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.