Kell-e utánállítani injektorcsere után?

2020.04.19. 13:10

Kedves LPG Doktor!

Kérdésem az lenne, hogy egy 2003-as Citroen Xsara Picasso-ban injektorsor-csere lesz. Szükséges-e gépre tenni utána beállítani, vagy elég csak kicserélni? Szükséges-e az egész sort kicserélni, vagy elég csak a hibásat? Landi Renzo rendszer.

Köszönöm.

Üdvözlöm!

2150710
Fotó: Lendvai Zsolt / Totalcar

Landi esetében van tömbbe rendezett és létezik önálló injektor is. Egyenként értelemszerűen csak az utóbbi fajtát lehet cserélni. Gépre tenni szükséges-e, ezt kérdezte.

Amennyiben a teljes rendszerre, tehát annak programozására gondolt, akkor a válaszom igen. Nem kifejezetten a csere miatt. Alapvetően kevés a helyesen programozott autó az utakon. Ehhez jönnek még a kopásokból eredő eltérések, a reduktor esetleges gáznyomás instabilitása szintén az idő függvényében. Vagyis nagyon fontos jól konfigurálni a rendszert.

Sok helyen még mindig meggyőződéssel állítják, hogy az udvaron, álló helyzetben pörgetett motort fel lehet rendesen programozni. Ha lehet, ezt az érvelést ne fogadja el! Hogy miért? Itt olvashat a folyamat pontos menetéről!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.