Lehet-e hibridet gázosítani?

2021.06.16. 11:44

Üdvözlöm LPG Doktor!

Előre leszögezném...remélem nem leszek túl forintb.szó!:) Érdekelne, hogy alapvetően a Toyota és Honda hibridhajtásaiba lehet-e jól működő LPG-rendszert beszereltetni?

Két típus érdekelne. Egyik a Honda Insight (2009-) ,a másik a Lexus CT200h. Vannak ilyen téren tapasztalataik? Vannak olyan "betegek", akiknek még az 5 literes fogyasztás is "Hát azért lehetne kevesebb is"?

Amúgy pedig szerintem a környezetünk "kevésbé szennyezése" is fontos szempont...kéne, hogy legyen. Nekem az is. Az Insight-ot, mikor megvettem, tudomásul kellett vennem, hogy "Hát ebből a pótkereket már kilopták". Hát kihasználhatnám akkor a szabad helyet. Illetve egy 4.7-es éves átlagfogyasztás esetén milyen fogyasztáscsökkenésre lehet reálisan számítani? Ez az érték a Lexus CT-re is igaz.

Köszönöm válaszát! Kornél

Kedves Kornél!

Szerintem pont egészséges mértékben hágja meg a forintokat, jómagam is ezt tettem éveken át! Prius 2, majd Toyota Highlander Hybrid, illetve ennek a Lexus tesója, az RX 400 H is így járt a kezeim között. Ügyfeleink részére hosszú évek óta végzünk ilyen átalakításokat, hibátlanul működnek.

A CT 200 H technikailag Prius 3, illetve Auris, ezekből is van mögöttünk már darabszám rendesen. A Honda kilóg a sorból, alapvetően más technológia, kevésbé takarékos és cserébe a többletfogyasztásért legalább nem is halad előre rendesen.

A matek minden LPG-átalakítás esetén hasonló, függetlenül a hajtásképlettől: benzinfogyasztás x1,15=gázfogyasztás. Hajrá, nekem tetszik az elszántsága!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.