Hogy bírja az Infiniti a gázt?

2021.10.08. 16:22

Kedves LPG Doki!

Régóta szemezgetek az Infiniti QX 70-nel vagy FX 37-tel... A diesellel kapcsolatban van némi fenntartásom, mennyire jól tűri ez a motor az LPG-gázt?

Üdv, Tóth Lajos

Kedves Lajos!

A QX 70 vonatkozásában akkor tudunk nyilatkozni, ha segít nekünk a motorkód ismertetésével. Az FX 37 V6 nem tűnik problémásnak. A hengerfej és a szelepfészkek anyagminősége nem ismert előttünk. Ez a paraméter határozza meg, hogy az adott motort miként viseli meg az LPG-üzem. Az óvatosság kedvéért érdemes a beszerelés előtt megmérni és szükség esetén korrigálni a szelephézagokat, ugyanis ez a motor nem hidrotőkés kialakítású.

Beszerelés után 20 000 km-es szelephézag-ellenőrzési periódust érdemes beállítani. Az így nyert tapasztalatok meg fogják mutatni, milyen gyorsan fogynak a hézagok, ennek alapján lehet döntést hozni a végleges ellenőrzési gyakoriság tekintetében.

Nem győzzük hangsúlyozni a rendszer programozásának fontosságát, ami a gazdaságos üzemeltetés és az elvárható teljesítmény kinyerésén túl a fent említett szelephézagfogyásra, ezen keresztül pedig a hengerfej élettartamára is közvetlen hatással van.

Sok balesetmentes gázos kilométert kívánva,

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu